Fokus på fotball og allsidighet

Elsker du fotball? Har du en drøm om å bli proff-spiller, eller kanskje du bare vil ha et år hvor dagene fylles med målrettet fotballtrening? Fotball Fitness eFotball er linja for deg som brenner for fotball, og som liker å trene variert.

Variert, men målrettet fotballtrening

Som fotballspiller er det viktig å finslipe teknikken, men det er også viktig å trene variert for å få avlastning og hindre skader. På denne linja har vi derfor fokus på variert, men målrettet trening, og du vil få oppleve et bredt spekter av treningsformer. I løpet av året er målet at du skal utvikle deg teknisk, taktisk, relasjonelt og fysisk, og komme nærmere ditt fulle potensiale som fotballspiller og menneske. Hverdagene består av fotballøkter, i tillegg til varierte tilleggsaktiviteter. Innimellom fotballøkter og trening av ulikt slag, bruker vi også tid på FIFA og arrangerer turneringer i klassen og på skolen. Vi drar også på besøk til andre skoler for å konkurrere i fotball, innefotball og FIFA. 

Gjennom året får du oppleve:

 • Fotballtrening
 • Fotballturneringer og kamper
 • Futsal
 • Målrettet trening med fokus på ferdigheter som styrke, spenst, utholdenhet og hurtighet
 • Løping og intervaller med og uten ball
 • eFotball, som f.eks FIFA

I tillegg får du prøve:

 • Fjellturer til f.eks Romdalseggen 
 • Innebandy
 • Ishockey
 • Squash
 • CrossFit
 • Hinderløype
 • Teambuilding
 • Hytteturer

I tillegg til mange andre aktiviteter. Det er bare å glede seg!

Hovedlinja på Nordvestlandet folkehøgskole går over tre dager. I tillegg kan du velge valgfag for de resterende to dagene. Les mer om valgfag her.

Utvikle deg som fotballspiller, lagspiller og menneske

«Å spille hverandre gode» snakket Nils Arne Eggen mye om i sin tid som fotballtrener. Dette gjelder både på og utenfor fotballbanen. Hos oss ligger trivsel og et godt klassemiljø til grunn for alt, ettersom man utvikler seg mye bedre når man trives.

Gjennom året har vi fokus på lagarbeid i ulike former, og hvordan du kan bidra best mulig inn i en gruppe. I lagidrett blir man ikke god alene. En viktig del av året vil også være å sette deg mål, og du lærer å arbeide strategisk for å nå disse. Gjennom tiden på Nordvestlandet folkehøgskole vil du oppleve at du utvikler deg både som menneske og som fotballspiller – sammen gjør vi hverandre gode!

Nysgjerrig på eliteseriefotball?

Linjelæreren Knut Anders Fostervold er tidligere fotballspiller i Champions League, og har mye nyttig erfaring med seg fra tiden som proffspiller. Her får du en trener som er over gjennomsnittet engasjert i fotball og spillerutvikling, og som legger til rette for at akkurat du skal nå dine mål.

Han vet hva som kreves for å nå langt med fotball, og kan gi deg direkte feedback på det du bør jobbe med for å lykkes. Skolen har ellers gode kontakter i Kristiansund ballklubb, og det vil gjennom året åpne seg muligheter for å trene med klubben. Er du av typen som aldri får nok av fotball og er ekstra gira på å spille mye, kan du i tillegg til skolens opplegg trene og spille med fotballag i nærheten av skolen.

Treningsleir og teambuilding på Fuerteventura

I februar drar vi på treningsleir til vakre Fuerteventura. Vi bor på treningshotellet Playitas, et senter hvor man både bor, trener og soler seg. Alt i ett og en masse mulige aktiviteter, fra volleyball, styrketrening, CrossFit, Yoga og vannsport til nydelig fotballbane nede i en liten småby rett ved siden av senteret. Vi vil ha fokus på både sportslig utvikling og trøkk, men samtidig også det sosiale. Vi har vært på dette senteret en rekke ganger og det har vært stor suksess på alle måter. Søk gjerne opp senteret vi skal bo på og sjekk ut litt selv på www.playitas.net og se alle aktivitetene du kan være med på i tillegg til fotball. Februar er en fin måned å være på tur på og det vil også være andre klasser på skolen som deltar på turen.

Skiuke på Oppdal

I februar drar hele skolen til Oppdal Skisenter. Her bor vi på leirstedet IMI-Stølen som har gode fasiliteter for overnatting og sosialt samvær. Her blir det mye skiglede, lek og hyttekos!

Vi har med oss dyktige instruktører og du vil få instruksjon på ditt nivå. Vi tilbyr instruksjon i alpint, telemark, snowboard og langrenn. Du får 5 dager med skipass, så dette er en unik mulighet til å bedre dine skiferdigheter eller lære deg noe helt nytt. Veldig mange lærer å stå telemark for første gang disse dagene.

Fasiliteter

Om høsten og våren trener vi som regel fotball på gressbanen i bygda. Om vinteren når snøen legger seg bruker vi skolens gymsal og andre haller i nærområdet. Skolen har i tillegg et styrkerom og kondisjonsrom.  Ellers byr Nordvestlandets unike natur på bratte, flotte fjell som innbyr til kondisjonstrening i bratt format.

Hvem passer linja for?

Denne linja passer for deg som er over gjennomsnittet glad i fotball, og er forberedt på et år med mye målrettet trening. Det er en fordel hvis du har spilt klubbfotball tidligere, men det er ikke en forutsetning.

Utstyr du må ha med

For å delta på linja må du ha

 • Fotballsko og treningstøy for inne- og utendørsbruk

I tillegg er det fint om du har

 • Turklær og vanntett tøy
 • Liggeunderlag og sovepose
 • Ryggsekk til tur
 • Ski til langrenn/tur
 • Skiutstyr/brett til bruk i skiheisanlegg (kan også leies)

Til privat bruk kan du også ta med

 • Playstation eller X-box med FIFA-spill
 • Hockeyskøyter
 • Sykkel
 • Badmintonracket
 • Innebandykølle

Linjelærer: Knut Anders Fostervold

Lærer og hovedtrener på linja er Knut Anders Fostervold, som blant annet har spilt 270 offisielle kamper i både serie, cup og Europacup for Molde Fotballklubb. Han var kaptein på Molde i flere år, også da Molde var i gruppespillet i Champions League og møtte Real Madrid, Porto, Olympiakos, CSKA Moskva og Mallorca. Etter fotballkarrieren begynte Knut Anders med landeveissykling, og har 9 NM medaljer, og 3 norgesrekorder. Han har topptrenerutdannelse gjennom Olympiatoppen, har studert idrett og har vært fysisk trener på eliteserienivå, både i Molde fotballklubb og Molde håndballklubb. Han drives av å sette seg mål og arbeide mot disse, og det å hjelpe andre med å nå sine mål. Gjennom smittende entusiasme og mye kunnskap om idrett, vil han gi deg et år fylt med mestring, utfordringer, og måloppnåelse.

 +47 90 04 06 02         knutanders@nordvestlandet.no

Linjepris

Linjepris er 29.000,-
Prisen inkluderer alt av turer og opplegg på linja, også turen til Fuerteventura.

For å få en total oversikt over hva året på Nordvestlandet folkehøgskole vil koste, kan du bruke priskalkulatoren.

Instagram

Følg Fotball - eFotball på Instagram for bilder og video fra hverdagen på linja.