Nordvestlandet folkehøgskole har fem internat. De ligger alle nært inn mot et trivelig tun. Det er kort vei fra elevrommene til matsal, klasserom, gymsal og andre aktivitets- og oppholdssteder.
Alle internatene har ei fløystue som er et felles oppholdsrom, og har enkle kjøkken som elevene kan lage seg mat på. Det er både jenterom og gutterom på alle internatene.

Normalt blir elevene plassert på Gamlebygget, Murbygget eller vanlig standard på Øvretun. Dette er alle trivelige internat med grei standard. Flere rom deler her på dusjer og WC. Skolen har også internat med høyere standard, Blekkhuset og Lilletun. Du kan ønske deg å bo i et av disse når du søker. Det koster litt ekstra pr. måned. Du kan og søke om enerom. Da får du (om det er plass) et enerom på vanlig standard.

DSC07406-Pano

Vanlig standard – Gamlebygget

Dette internatet ligger i den gamle ærverdige hovedbygningen fra 1923. Her er det 11 dobbeltrom. Det er ei stor nyrenovert stue på Gamlebygget. Dusjer og WC er felles på gangen.

Vanlig standard – Murbygget

Murbygget er internatet med den fineste utsikten. Stua ligger høgt oppe, og du har derfra flott utsikt over hele Torvikbukt. Her er ni dobbeltrom. Dusjer og toalett er det på gangen. Det er og kjøkken og stue på denne fløya.

Vanlig standard – Øvretun

Øvretun ligger fint til ovenfor tunet med god oversikt over skoleplassen. De som bor på vanlig standard har dusj og WC på gangen. Også Øvretun har stue med kjøkken som alle rommene har tilgang til.

Høy standard - Blekkhuset

Dette internatet sto ferdig høsten 2005. Her er det høy standard med dusj og WC på alle rom. Alle rommene er ca 23 kvm store, og de er formet som en hestesko med bad i midten. Dette er en løsning som elevene er veldig fornøyd med siden alle får sin egen “avdeling” samtidig som de unngår å måtte bo på enerom.
Totalt er det 16 dobbeltrom i dette nye internatet fordelt på to etasjer. Hver etasje har også ei ganske stor stue.

Dagligstua på Gamlebygget

Dette er ei større stue der hele skolen kan samles. Stua vil normalt alltid stå åpen. Noen ganger blir det arrangert aktiviteter her også.