Nordvestlandet folkehøgskole holder til på Høgtun i Torvikbukt i Møre og Romsdal som ligger midt i smørøyet for friluftsliv. Her i området har vi mulighet for noen av Norges lengste nedkjøringer på ski, fra topp til fjord. Vi har storhavet og dykkemuligheter på kysten. Vi har stille fjorder, skjærgård og kvasse tinder. Kanskje er du den som ikke liker å gå så langt, men gjerne blir med på båttur over Eikesdalsvatnet med grillmat, gode venner og heftig utsikt. På skolen legger vi til rette for fantastiske naturopplevelser, uansett form og interesse.

Vårt slagord er “Bygd for bevegelse”. Nordvestlandet folkehøgskole ligger i Torvikbukt – Den aktive bygda. Her er det kultur for og fasiliteter for bevegelse. Kanskje er Torvikingene også inspirert av naturen rundt oss, her vi ligger like under Nøssa, Reinsfjellet og Holtafjellet. Bare en ettermiddagstur opp, så har man utsikt utover havet, Tustnastabbene som stikker rett opp fra havet, paddeflate Smøla med vindmøllene. Snur vi oss ser vi Trollheimen, Sunndalsfjella, Romsdalsalpene – et vell av steile fjelltopper. Fjelltopper vi besøker på linjene og plusslinjene. Vi har noen av Norges lengste nedkjøringer på ski, fra topp til fjord. I fjella og i skiløypene har vi snø hver vinter. Vi har surfestrender, fjell til å klatre i, gamma i skogen, nordlys, myrer med langrennsløyper, urørt puddersnø, fjellvann og bekker vi fyller flaskene våre fra. Det er mye natur å bli glad i.

Hvordan kommer du deg hit?

Nordvestlandet folkehøgskole ligger i Torvikbukt, midt mellom Kristiansund og Molde.

For å komme deg til Kristiansund og Molde kan du ta fly, begge byene har flyplass. Deretter kan du ta buss til Batnfjord (avgang ca hver time, men ikke sent på kveld). Fra Batnfjorden kan du ta ny buss til Torvikbukt eller bli hentet av skolen dersom ingen lokalbusser går.

Det tar ca 45 min å reise fra flyplassene til skolen kollektivt.