Allsidig idrett og friluftsliv

Har du prøvd fekting, leirdueskyting eller curling? Eller hva med paintball, orientering eller golf? På Idrett friluft allround (IFA) får du testet et bredt utvalg av aktiviteter, i ett av Nordvestlandets flotteste områder. Linja byr på et variert program med idrett, ballspill, friluftsliv, fitness, lek og moro. Dette er linja for deg som har glede av å være i bevegelse både ute og inne, og som liker å utfordre deg selv i selskap med andre. Her får du en herlig miks av litt slit og mye lek og moro.

Studietur til Fuerteventura

Når det begynner å bli grått og kaldt i november reiser vi til fuerteventura. Et paradis for de som elsker sport. Utesesongen uten ski på beina blir forlenget litt i stabile temperaturer og nydelig klima for aktivitet og trening. Sykling, surfing, løping, svømming, beachvolley, tennis og mye mer. Dette blir en variert uke med mye forskjellig aktivitet.

Dagene starter med en kortere joggetur i soloppgangen på stranden, før det fortsetter med frokost og annen aktivitet utover dagen. Dagene avslutter med middag og felles samling hvor man får dele intrykk fra dagen. Fellesskapet står i fokus. En helt nydelig opplevelse å reise, lære og oppleve sammen med klassen. Her kan du se hvor vi skal ha base for oppholdet!

Mange forskjellige aktiviteter og nye utfordringer 

På IFA-linja dyrker vi bredden. Du vil få store og små smakebiter på en rekke kjente og mindre kjente aktiviteter, som alle utfordrer deg på ulike måter. Aktivitetene stiller ikke spesielle krav til forkunnskaper, men byr på utfordringer og mestring. Sammen har vi det gøy, utforsker og forbedrer oss. I løpet av året vil du tilegne deg mye ny kunnskap og nye ferdigheter.

I løpet av året vil du oppleve hovedaktivitetene:

 • Ballsport
 • Grunntrening
 • Langrenn
 • Uttesting av nye, spennende aktiviteter
 • Flere småturer i Norge over flere netter
 • Studietur til Fuerteventura

I tillegg til hovedaktivitetene får du også prøve:

 • Snorkling
 • Paintball
 • Fekting
 • Seiling
 • Skøyter

I tillegg til mange andre aktiviteter. Det er bare å glede seg!

Har du lyst på et år med friluftsliv på Nordvestlandet folkehøgskole, men er ikke helt sikker på hvilken linje du skal velge? Les artikkelen Hvilken friluftslivlinje på Nordvestlandet folkehøgskole er riktig for deg?

Kom i allsidig fysisk form

Du trenger ikke å være topptrent for å søke på denne linja, både ferdigheter og fysisk form utvikles etterhvert i løpet av skoleåret. Noen ganger kjører vi på med litt tyngre aktiviteter som utfordrer utholdenheten og vil få hjertet til å pumpe. Andre ganger fokuserer vi på lek og spill, eller på friluftsliv, leirbål og kos. Du får prøve mye forskjellig, og kanskje oppdager du skjulte talenter? Å gå IFA-linja kan være en morsom og sosial måte å komme i allsidig, fysisk form.

Hovedlinja på Nordvestlandet folkehøgskole går over tre dager. I tillegg kan du velge valgfag for de resterende to dagene. Les mer om valgfag her.

Storslagen og variert natur

Skolen ligger plassert i et eldorado av vakre naturområder. Rett utenfor skoleporten har vi kort vei til sjø, skog og fjell, med alle aktivitetene dette legger til rette for. Den storslagne og varierte naturen på Nordvestlandet gir det beste utgangspunktet for mange kortreiste turopplevelser.

Skiuke på Oppdal

I februar drar hele skolen til Oppdal Skisenter. Her bor vi på leirstedet IMI-Stølen som har gode fasiliteter for overnatting og sosialt samvær. Her blir det mye skiglede, lek og hyttekos!

Vi har med oss dyktige instruktører og du vil få instruksjon på ditt nivå. Vi tilbyr instruksjon i alpint, telemark, snowboard og langrenn. Du får 5 dager med skipass, så dette er en unik mulighet til å bedre dine skiferdigheter eller lære deg noe helt nytt.

Utstyr

Skolen har tilgang på svært gode idrettsfasiliteter og er godt utstyrt for mange typer aktiviteter. Du må likevel ha noe privat utstyr, som sykkel, langrennski, sovepose, ryggsekk, treningstøy og turklær. Se komplett utstyrsliste her for en mer detaljert oversikt.

Kontaktperson: Bjarte Grøteide

Bjarte er en aktiv og sosial type med sansen for både idrett og friluftsaktivitet. Han kommer ikke til å være lærer for linja, men vet det som er å vite om opplegget. Har du spørsmål er det dermed bare å ta kontakt.

 +47 41 10 38 41       bjarte@nordvestlandet.no

Linjepris

Linjepris: 32.000,- Prisene inkluderer alt av turer og opplegg på linja - også tur til Fuerteventura

For å få en total oversikt over hva året på Nordvestlandet folkehøgskole vil koste kan du besøke vår økonomiside.

Instagram

Følg Idrett Friluftsliv Allround på Instagram for bilder og video fra hverdagen på linja.

Friluftsliv på Nordvestlandet folkehøgskole

Det finnes mange friluftslinjer på folkehøgskolene rundtomkring i landet, så hvorfor skal du velge en friluftslivslinje på akkurat Nordvestlandet folkehøgskole?

I tillegg til fantastiske lærere og personale, har vi virkelig trukket vinnerloddet når det gjelder beliggenhet og natur. Nordvestlandet folkehøgskole holder til på Nordvestlandet med fantastiske omgivelser for idrett og friluftsliv. Mange av fjellene i nærheten av skolen strekker seg 1500–1900 meter rett opp fra havet, og gir perfekte forhold for toppturer til fots og på ski. 1600 høydemeter nedkjøring er ikke uvanlig.

Skolen ligger ved sjøen, og det er fine forhold for vannsport og vindsurfing like ved. Båt og kajakker står til disposisjon til enhver tid. I nærheten finner vi Hoddevika og Stad med fantastisk fine forhold for bølgesurfing. I tillegg er det kort vei til gode skianlegg som Oppdal med Norges største skiareal, Bjorli med Norges lengste skisesong, Tusten skisenter i Molde, og litt lenger sør finner vi Stranda skisenter med fantastiske offpiste- muligheter.

Synes du det er vanskelig å velge friluftslivlinje kan du lese innlegget hvilken friluftslivlinje er rett for deg.