Eneste av sitt slag i Norge

Vil du bli den beste utgaven av deg selv? Liker du utfordringer mentalt og fysisk og ønsker og utvikle deg som menneske? Liker du å jobbe individuelt og i team? Er du en ledertype eller ønsker å bli det? Vil du kjenne litt på hvordan det er å være i forsvaret? Drømmer du om jobb innen politi, forsvar eller redningstjenestene? Eller kanskje du bare liker å pushe deg selv litt ekstra, kjenne på følelsen av å mestre utfordrende situasjoner og vil lære å overleve i naturen? Meld deg til tjeneste i Kompani Nordvest NÅ, den eneste linja i Norge av sitt slag.

Utvikle deg mentalt og fysisk

Lot du deg inspirere av Kompani Lauritzen på TV2 eller synes du det virker spennende med fysiske og mentale utfordringer generelt og i naturen spesielt? Denne linja er skreddersydd for deg som vil finne ut hvem du er og hvor mye du tåler som menneske, individuelt og som del av et team. 

I Kompani Nordvest har vi fokus på utvikling av fysisk og mental utholdenhet. Vi jobber tett sammen i klassen, og bygger ferdigheter som er med på å gjøre deg til en god leder og et godt team-medlem. Vi lærer å hjelpe hverandre og at man ikke er bedre enn det svakeste ledd når man utfordres som gruppe. Du lærer å ta ansvar for deg selv og andre og til å bli en bedre teamplayer.  Du lærer å bli tryggere på deg selv, dine styrker og svakheter, og du blir godt kjent med hvordan du presterer under press. På denne linjen jobber vi sammen for å bygge karakter. Alt dette foregår i kanskje Norges vakreste natur, i Møre og Romsdal på Nordvestlandet. Alle forutsetninger ligger tilrette for et utfordrende og utviklende skoleår.

I løpet av året vil du stifte godt kjennskap med hovedaktivitetene på linjen: 

 • Utholdenhets- og styrketrening
 • Lange fjellturer
 • Villmarkscamp og leirliv med god stemning 
 • Overnatting i gapahuk, tarp og telt 
 • Praktisk, primitivt friluftsliv
 • Utfordringer med X-faktor
 • Mesternes Mester

I tillegg vil du lære og oppleve:

 • Juving
 • Klatre Via Ferrata
 • Gå Romsdalseggen
 • Ernæring og matlaging ute i naturen
 • Livredning og førstehjelp
 • Turer med fjellski 
 • Skredlære
 • Mental trening og coaching
 • Ledelse
 • Treningsplanlegging
 • Våpen og skyting
 • Hinderløype

Selvberging i naturen

Hvordan takler du å gå langt med lite mat, og hvordan takler du nedturer? Sammen med resten av klassen lærer du hvordan man går fram for å høste av naturen, slakte og jakte, og rett og slett klare deg selv i møte med naturen. Du lærer strategier for å overleve og mestre nye utfordringer, alene og sammen med andre. Vi har fokus på å trives på tur og å løse oppgaver sammen for felles nytte og glede.

Hovedlinja på Nordvestlandet folkehøgskole går over tre dager. I tillegg kan du velge valgfag for de resterende to dagene. Les mer om valgfag her.

Survival week

På survival week tilbringer vi en intens og krevende uke ute i naturen, hvor vi fokuserer på overlevelse og å praktisere ferdighetene vi har tilegnet oss. Etter denne uken vil du sitte igjen med mye ny kunnskap om deg selv og hvordan du takler utfordringer som kulde, sult, og det å beholde fokus i utfordrende situasjoner. Du kommer til å bli overrasket over hvor mye du faktisk takler, og med resten av klassen bygger du stolthet over egne ferdigheter. 

Treningsleir og teambuilding på Fuerteventura

I februar når vinterstormene herjer som verst i Norge, drar vi på trenings og teambuildingsleir til vakre Fuerteventura. Vi bor på treningshotellet Playitas, et senter hvor man både bor, trener og soler seg. Alt i ett og en masse mulige aktiviteter, fra ballspill, styrketrening, CrossFit/bootcamp, Yoga og vannsport. Vi vil ha fokus på både fysisk og mental trening med trøkk, men også å hygge oss sosialt. Gled deg til mesternes mester, strandaktiviteter, fjellturer, sol og varme, styrke og utholdenhet i nydelige omgivelser som er midt i smørøye for trening og restitusjon. Vi har vært på dette senteret en rekke ganger og det har vært stor suksess på alle måter. Søk gjerne opp senteret vi skal bo på og sjekk ut litt selv på www.playitas.net . Februar er en fin måned å være på tur på og det vil også være andre klasser på skolen som deltar på turen.

Bootcamp og hinderløype

I løpet av året gjennomfører vi flere øvelser, hvor vi tester utholdenhet og styrke med hinderløyper med utfordrende øvelser som krever både fysisk styrke og snarrådighet. Vi bruker naturen rundt oss for å skape utfordrende hinderløyper, og supplerer med øvelser kjent fra crossfit- miljøet. Målet er å bygge fysisk og mental styrke gjennom å komme seg utenom tradisjonelle løftemønster.

En fordel for videre studier

Det er som regel stor rift om å komme inn på studier innen forsvar, politi og redningstjenester. Disse studiene og yrkene krever mye, både fysisk og mentalt, og vi trener målrettet mot politi og befalsskolens fysiske opptakskrav.  Gjennom et år på denne linjen kan du stille sterkere til opptaksprøver på slike studier, og vitnemålet du får etter endt studieår vil kunne telle positivt for denne yrkesveien. 

Utstyr

For å kunne delta på linjen trenger du noe utstyr, men du kommer et godt stykke på vei med vanlig treningsklær, noe turutstyr og fjellski. Se utstyrliste Kompani Nordvest for en detaljert oversikt.

_DSC4295

Linjelærer: Morten Brorson Johansen

Morten er en typisk Nordlending, med store ord og vendinger, men med hjertet på rett sted. Han er utdannet adjunkt og jegerprøveinstruktør, og har jobbet som folkehøgskolelærer i over 10 år. Glad i å trene, jakte, snekre og lage eksklusive matretter av egendyrkede råvarer. Morten elsker å være ute i naturen, gli over stille vann i en kano, spille gitar ved bålet og nyte en kopp svart bålkaffe.

 +47 90 09 57 89         morten@nordvestlandet.no

Linjepris

Linjepris er 31.000,-
Prisen inkluderer alt av turer og opplegg på linja, også turen til Fuerteventura.

For å få en total oversikt over hva året på Nordvestlandet folkehøgskole vil koste, kan du bruke priskalkulatoren.

Instagram

Følg Kompani Nordvest på Instagram for bilder og video fra hverdagen på linja.

Friluftsliv på Nordvestlandet folkehøgskole

Det finnes mange friluftslinjer på folkehøgskolene rundtomkring i landet, så hvorfor skal du velge en friluftslivslinje på akkurat Nordvestlandet folkehøgskole?

I tillegg til fantastiske lærere og personale, har vi virkelig trukket vinnerloddet når det gjelder beliggenhet og natur. Nordvestlandet folkehøgskole holder til på Nordvestlandet med fantastiske omgivelser for idrett og friluftsliv. Mange av fjellene i nærheten av skolen strekker seg 1500–1900 meter rett opp fra havet, og gir perfekte forhold for toppturer til fots og på ski. 1600 høydemeter nedkjøring er ikke uvanlig.

Skolen ligger ved sjøen, og det er fine forhold for vannsport og vindsurfing like ved. Båt og kajakker står til disposisjon til enhver tid. I nærheten finner vi Hoddevika og Stad med fantastisk fine forhold for bølgesurfing. I tillegg er det kort vei til gode skianlegg som Oppdal med Norges største skiareal, Bjorli med Norges lengste skisesong, Tusten skisenter i Molde, og litt lenger sør finner vi Stranda skisenter med fantastiske offpiste- muligheter.

Synes du det er vanskelig å velge friluftslivlinje kan du lese innlegget hvilken friluftslivs-linje er rett for deg.