Ønsker du å skape noe med hendene? Linja for deg som vil jobbe med alt fra tre og tekstil til glass og sølv. Gode opplevelser, fine folk og mye læring!

Allsidig, kreativ linje

Ønsker du å skape noe med hendene? Linja for deg som vil prøve mye forskjellig: bilde, søm, redesign, trearbeid, sølv, glass, tekstil mm. Solidaritet vil stå sentralt både i forberedelse og gjennomføring av studieturen som går til Øst-Afrika (Kenya/Rwanda). Vi engasjerer oss også lokalt - for eksempel ved å arrangere kreative aktiviteter for flyktninger, eldre eller andre.

Variert og spennende undervisning

Liker du søm bedre enn tegning, eller kanskje du allerede er en kløpper på treskjæring? Uansett hva du er best på eller hvilken kreativ aktivitet du fortrekker, spiller erfaringsnivået ditt ingen rolle for å søke på denne linja. Vi tilpasser undervisningen til hver enkelt elevs behov og interesseområde. Gjennom året vil du få en smakebit på mange forskjellige teknikker sammen med klassen, men hva du fordyper deg i og bruker mest tid på er til en viss grad opp til deg.

Turer og ekskursjoner

Vi drar noen ganger ut i naturen for å finne materialer, inspirasjon og for å bygge felleskapet i klassen. Vi drar ikke på krevende turer, men likevel veldig fine og gjerne med flott utsikt og fargespill. Høstfarger i skogen, sjusteinsovn i fjæra eller en idyllisk solnedgang på vakre Runde. Vi reiser også på ekskursjoner på utstillinger og kunstfestivaler. Bl.a er besøker vi Nordic light festival of photography i Kristiansund. Vi reiser også til kunstbyen Barcelona sammen i februar. Her er det mye å se, oppleve og bli inspierert av.

Dette vil du lære:

 • Sy med symaskin
 • Trearbeid
 • Toving
 • Akrylmaling
 • Lokalt engasjement
 • Globalt engasjement
 • Studietur til Afrika

Dette får du også prøve:

 • Sølv- og Glass-smykker
 • Fjellturer og hytteturer
 • Nordic Light Festival of Photography
 • Foto
 • Tegning
 • Sølvsmykker
 • Knivlaging

Det er bare å glede seg!

Instagram

Følg Kreativ Engasjert - Afrika på Instagram for bilder og video fra hverdagen på linja.

Linjelærer: Ruth Marie Rassmussen

Ruth Marie er utdannet faglærer i kunst og håndverk, med fordyping i trearbeid. Hun har også svennebrev i treskjæring. I tillegg til ulike formingsaktiviteter, er hun glad i idrett- og friluftsliv og gjerne med en kreativ vri! Som elvevandring, badekarpadling og bursdagskalas til fjells. Underviser hovedsaklig i tegning, maling, trearbeid og tar deg med på spennende utflukter!

 +47 91 72 08 32       ruthmarie@nordvestlandet.no

Utstyr

Skolen har mye flott utstyr og fasiliteter for de fleste typer kreativt arbeid. Vi har blant annet sløyd, tegnesal og sysal.

Du trenger ikke noe eget formingsutstyr til denne linja, men ettersom vi også skal være en del på tur, trenger du enkelt turutstyr som varme klær, sekk og sovepose. Du kan handle turutstyr med rabatt når du kommer til skolen.

 

Linjepris

47.000,– Inkluderer alt opplegg og turer på linja, også studietur til Afrika. De fleste materialer du bruker er også inkludert.

For å få en total oversikt over hva året på Nordvestlandet folkehøgskole vil koste kan du besøke vår økonomiside.

Våre forventninger til deg:

 • Du trenger ingen forkunnskaper
 • Du er interessert i å lære
 • Motivert for å jobbe over tid og fullføre prosjekter etter beste evne
 • Motivert for å bidra til klassemiljøet på en positiv måte

Linja passer alle som ønsker å prøve noe nytt innen kreative teknikker og setter pris på naturens estetikk. Om du vil ha et skapende år med varierte formingsaktiviteter er dette linja for deg!

SONY DSC
SONY DSC

Redesign og søm

I løpet av året lærer du teknikker for søm og redesign. Vi har blant annet en overlock-maskin på skolen, og du vil få opplæring i bruk av denne. Du vil lære å sy klær til deg selv og andre, i tillegg til enkelt tilbehør og reparasjon av slitte klær. Vi har fokus på gjenbruk og bærekraft, og syr nye, moteriktige plagg av blant annet sengetøy, ulltepper, gardiner og duker som får nytt liv som helt andre ting.

Toving, strikking og hekling

Strikketrenden har virkelig tatt av de siste årene, og vi bruker en del tid på både strikking, toving og hekling. Du lærer grunnteknikker i disse håndarbeidsaktivitetene og vi tover blant annet sitteunderlag i saueull.

Trearbeid og sveiping

Vet du hva sveiping er? Hvis ikke, vil du i alle fall vite det etter et år på Nordvestlandet folkehøgskole. Dette er en av de mange trearbeidsteknikkene du vil få lære og utforske. I løpet av året vil du også få muligheten til å lage din egen kniv. Det høres kanskje komplisert ut, men med kyndig veiledning fra flinke lærere, lager vi et resultat du kommer til å bli stolt over. 

Hovedlinja på Nordvestlandet folkehøgskole går over tre dager. I tillegg kan du velge valgfag for de resterende to dagene. Les mer om valgfag her.

Akvarell- og akrylmaling

Du vil lære grunnteknikker knyttet til akrylmaling og akvarellmaling. Etter skoleåret vil du kunne vise fram fine, egenkomponerte verk. I tillegg til maling på lerret har vi også noe fokus på fotografering. 

Smykkedesign og annet håndarbeid

Du vil også få lære å lage vikingsmykker helt fra grunnen av, etter gamle, nye eller egenkomponerte mønster.  I tillegg vil du få muligheten til å lære å lage vakre glassmykker. Har du erfaring med smykkedesign fra før? Vi på linja er alltid ivrige etter å lære oss nye teknikker, og ønsker gjerne at du deler dine idéer og din kunnskap med resten av klassen. 

Naturopplevelser og turer

Nordvestlandet folkehøgskole er plassert i et av Nordvestlandets flotteste naturområder, og byr på kortreist friluftsliv rett utenfor skoleporten. Vi kommer derfor til å tilbringe litt tid utendørs, i tillegg til tiden vi bruker inne på formings- og håndarbeidssalene. Vi benytter oss noen ganger av naturmaterialer i prosjektene våre, og lar oss inspirere av det vi finner på turer i nærområdet. Du kan glede deg til Pizzalaging i 7-steinsovn i fjæra, fjelltur, hyttetur, Nordic Light Fotofestival, og ski- og andre vinteropplevelser.

Skiuke på Oppdal

I februar drar hele skolen til Oppdal Skisenter. Her bor vi på leirstedet IMI-Stølen som har gode fasiliteter for overnatting og sosialt samvær. Her blir det mye skiglede, lek og hyttekos!

Vi har med oss dyktige instruktører og du vil få instruksjon på ditt nivå. Vi tilbyr instruksjon i alpint, telemark, snowboard og langrenn. Du får 5 dager med skipass, så dette er en unik mulighet til å bedre dine skiferdigheter eller lære deg noe helt nytt.