Her får du dra ut på eventyr! Bølgesurfing, stisykling og via ferrata er noe av det du får gjøre. Et år du ikke rekker å kjede deg! Studietur til Bali med kulturmøter, opplevelser og læring i fokus.

Allsidig idrett og friluftsliv

Har du prøvd havkajakk, bølgesurfing og via ferrata? Eller hva med fekting, stisykling og discgolf? Linja byr på et variert program med idrett, ballspill, friluftsliv, fitness, lek og moro. Dette er linja for deg som har glede av å være i bevegelse både ute og inne, og som liker å utfordre deg selv. Vi søker mestingsopplevelser både individuellt, i grupper og som klasse i fellesskap.

Mange forskjellige aktiviteter og utfordringer

På Multisport Adventure - Bali vil du få en unik mulighet til å prøve mange forskjellige aktiviteter gjennom året, som alle utfordrer deg på ulike måter. I løpet av et år her vil du få utforsket mange av de mulighetene som finnes i regionen og på Bali. Vi kommer til å ha noen overnattinger utendørs i hengekøye, gapahuk/gamme og i telt.

Noen dager vil vi tibringe i gymsalen med ballsport som volleyball, innebandy og badminton. Vi har gode fasiliteter på skolen, men for noen aktiviteter reiser vi også til Molde og Kristiansund. Aktivitetener vi gjør på slike utflukter er turn i turnhall, skøyter, hockey og curling.

Ut på eventyr

Vi holder mesteparten av året til i regionen rundt skolen. Noen av høydepunktene her er Romsdalseggen og via ferrata på Åndalsnes, surfing i Hoddevika og kanotur med hele klassen. Det største eventyret vi skal på sammen er turen til Bali og Lombok med hele klassen!

På høsten reiser vi til Bali og Lombok. Der skal vi blandt annet få oppleve jungel, vulkanvandring, rafting og surfing. Linjene Multisport Adventure - Bali og Friluftsliv Explore - Bali reiser på denne turen sammen. Vi skal bli kjent med Indonesisk kultur og ha mye fellesskap. Vi skal også besøke et barnehjem på Bali som tar imot barn fra hele Indonesia og er med på å gi barna muligheter i livet. Vi jobber i forarbeidet med å samle inn en gave til barnehjemmet. I løpet av turen skal vi også bidra i forskjellige prosjekter med fysisk arbeid og engasjement. På denne turen vil du få oppleve mye og samtidig lære deg selv, og verden vi lever i, bedre å kjenne.

Linja passer for deg er eventyrlysten og som har lyst til å prøve mye forskjellig innen idrett og friluftsliv. Ferdighetene du trenger vil bli utviklet i løpet av året her hos oss.

Dette vil du lære:

 • Flere former for basistrening.
 • Lære deg selv bedre å kjenne i nye situasjoner.
 • Grunnleggende teknikker i mange forskjellige aktiviteter.
 • Kart og kompass.
 • Overnatte utendørs
 • Førstehjelp

Noen av aktivitetene vi skal gjøre:

 • Stisykling
 • Via ferrata og buldring
 • Bølgesurfing
 • Rafting
 • Havkajakk
 • Turn
 • Trampolinepark

Linjelærer:

Lars Andreas Fauske Lillebø

Lars Andreas er utdannet adjunkt og har en bachelorgrad i idrett og friluftsliv fra Høgskolen i Volda. Han har en stor forkjærlighet for aktiviteter på snø og vann, spesielt frikjøring og surfing. Gjennom entusiasme, hygge, mestring, humor og den gode samtalen vil han gi deg et utfordrende og uforglemmelig år med mye aktivitet, der du utvikler deg mye.

 +47 41 62 61 10         larsandreas@nordvestlandet.no

Utstyr

Skolen har tilgang på svært gode idrettsfasiliteter og er godt utstyrt for mange typer aktiviteter. Du må likevel ha noe privat utstyr, som sykkel, langrennski, sovepose, ryggsekk, treningstøy og turklær. Se komplett utstyrsliste her for en mer detaljert oversikt.

Linjepris

Linjepris: 47.000,- Prisene inkluderer alt av turer og opplegg på linja - også studietur til Bali.

Vaksiner til utenlandsreise må eleven selv ordne før man kommer til skolen, vaksinene er ikke inkludert. Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Tyfoidfeber, Hepatitt A og B-vaksinering samt vaksine mot rabies. Man kan også vurdere tuberkulosevaksine om man ikke har tatt dette tidligere.

For å få en total oversikt over hva året på Nordvestlandet folkehøgskole vil koste kan du besøke vår økonomiside.

 

Våre forventninger til deg:

 • At du vil bidra positivt i klasse- og skolemiljøet.
 • At du er klar for morsomme utfordringer.
 • At du kan delta aktivt i undervisningen.
 • At du er motivert for innendørs og utendørs aktivitet i all slags vær.

Har du lyst på et år med friluftsliv på Nordvestlandet folkehøgskole, men er ikke helt sikker på hvilken linje du skal velge? Les artikkelen Hvilken friluftslivlinje på Nordvestlandet folkehøgskole er riktig for deg?

Kom i allsidig fysisk form

Du trenger ikke å være topptrent for å søke på denne linja, både ferdigheter og fysisk form utvikles etterhvert i løpet av skoleåret. Noen ganger kjører vi på med litt tyngre aktiviteter som utfordrer utholdenheten og vil få hjertet til å pumpe. Andre ganger fokuserer vi på lek og spill, eller på friluftsliv, leirbål og kos. Du får prøve mye forskjellig, og kanskje oppdager du skjulte talenter? Å gå Multisport Adventure kan være en morsom og sosial måte å komme i allsidig, fysisk form.

Hovedlinja på Nordvestlandet folkehøgskole går over tre dager. I tillegg kan du velge valgfag for de resterende to dagene. Les mer om valgfag her.

Storslagen og variert natur

Skolen ligger plassert i et eldorado av vakre naturområder. Rett utenfor skoleporten har vi kort vei til sjø, skog og fjell, med alle aktivitetene dette legger til rette for. Den storslagne og varierte naturen på Nordvestlandet gir det beste utgangspunktet for mange kortreiste turopplevelser.

Skiuke på Oppdal

I februar drar hele skolen til Oppdal Skisenter. Her bor vi på leirstedet IMI-Stølen som har gode fasiliteter for overnatting og sosialt samvær. Her blir det mye skiglede, lek og hyttekos!

Vi har med oss dyktige instruktører og du vil få instruksjon på ditt nivå. Vi tilbyr instruksjon i alpint, telemark, snowboard og langrenn. Du får 5 dager med skipass, så dette er en unik mulighet til å bedre dine skiferdigheter eller lære deg noe helt nytt.

Friluftsliv på Nordvestlandet folkehøgskole

Det finnes mange friluftslinjer på folkehøgskolene rundtomkring i landet, så hvorfor skal du velge en friluftslivslinje på akkurat Nordvestlandet folkehøgskole?

I tillegg til fantastiske lærere og personale, har vi virkelig trukket vinnerloddet når det gjelder beliggenhet og natur. Nordvestlandet folkehøgskole holder til på Nordvestlandet med fantastiske omgivelser for idrett og friluftsliv. Mange av fjellene i nærheten av skolen strekker seg 1500–1900 meter rett opp fra havet, og gir perfekte forhold for toppturer til fots og på ski. 1600 høydemeter nedkjøring er ikke uvanlig.

Skolen ligger ved sjøen, og det er fine forhold for vannsport og vindsurfing like ved. Båt og kajakker står til disposisjon til enhver tid. I nærheten finner vi Hoddevika og Stad med fantastisk fine forhold for bølgesurfing. I tillegg er det kort vei til gode skianlegg som Oppdal med Norges største skiareal, Bjorli med Norges lengste skisesong, Tusten skisenter i Molde, og litt lenger sør finner vi Stranda skisenter med fantastiske offpiste- muligheter.

Synes du det er vanskelig å velge friluftslivlinje kan du lese innlegget hvilken friluftslivlinje er rett for deg.