1. På Nordvestlandet folkehøgskole er det et varmt og inkluderende miljø. Internatlivet skaper et tett fellesskap og ubrytelige bånd, og man lærer hverandre godt å kjenne. Man har en venn i hvert hjørne, og alle er alltid velkomne.

2. Skolen ligger i Torvikbukt, som er omringet av flere fjelltopper med en utsikt uten like. Om det er topptur eller kanotur man ønsker ligger mulighetene bare noen meter unna.

3. Skolen har dyktige lærere som viser engasjement for både faget sitt og for elevene. De kan veksle mellom å være profesjonelle og lekene, og dette skaper en variert skolehverdag med positive opplevelser.

4. På Nordvestlandet FHS er det et mylder av muligheter, både faglig og sosialt. Valgfagtilbudene varierer fra piano til langrenn, og ettermiddagene kan bestå av en film i skolens kinosal, kortspill i Dagligstua eller volleyballtrening. Dagen blir til det man gjør den til på "Høgtun", som er navnet på det flotte tunet vi holder til på.

5. På Nordvestlandet folkehøgskole ligger fokuset på personen og ikke hva man får til, eier eller tror på. Status, økonomi og religion er irrelevant, for det handler om å bygge hverandre opp, og å spre latter og glede.