Adrian Lund  - kjent fra TV-Norge sin reality-serie 71° Nord - var elev på Nordvestlandet folkehøgskole (tidligere Høgtun Folkehøgskole). Han trivdes så godt på Nordvestlandet folkehøgskole at han takket ja til å være stipendiat året etter! I dette intervjuet deler han fra sine erfaringer som TV-kjendis. Og årene på skolen har gitt han mye, forteller han.

 • Hvordan er livet etter 71° nord - kan vi kalle deg “kjendis” nå?
  "Livet etter 71 e veldig bra! De første par månedan etter opptak va tung, spesielt med tanke på at æ røyk ut fem daga før finalen på Nordkapp. Kan vel si at bobla sprakk så til de grader, og 71-bobla e faktisk 100 ganga sterkere enn folkehøgskole-bobla. Det gjeld å ta vare på øyeblikkan når man har de!
  E-kjendis kanskje? Har blitt gjenkjent på gata, men det e mest kvinnfolk over 60 som e gira på selfies. Artig opplevelse!"

 

 • Hvordan var det å være med på 71 ° nord?
  "71° Nord e tidenes eventyr. Det tar faktisk et par uke på tur før man skjønna kor stort det egentlig e. 50 stk i crewet rundt oss, alt fra sjåføra til kameramann. Det at alle e der pga at vi ska kom oss på tur e ganske sykt.Så e det jo enorme opplevelsa, store kontrasta og verkelig pressing av egne komfortsona. Og man e innom heile spekteret av følelsa fleire ganga i løpet av en dag. I tillegg får man et ekstremt sterkt samhold, og man ser kor mange ting i hverdagen man tar for gitt.
  Det beste med 71 va vel det at man ikkje hadde telefon eller kontakt med omverden på så mange uke. Det og sett utførr telte og se på en solnedgang uten å ha behov førr å legg den ut på Instagram e ufattelig deilig.

 

 • Hva savnet du mest?
  "Når æ va på tur va vel det einaste æ savna samboeren min, Helene. Ellers hadde æ det så fint at æ hadde ikje løst å heim. Ganske likt folkehøgskole egentlig, man gløm av verden utenfor ganske fort, og kommer fort inn i rutinan "der inne".
  Så må æ innrøm at æ savna en dusj av og tell. Gikk vel nesten tre uke fra vi starta på tur til æ fikk min første (og eneste dusj)."

 

 • Hvordan var det å være så lenge borte frå Helene (kjæresten)?
  "Det va tungt å vær lenge borte fra Helene. Mest fordi æ tenkte på at ho va hjemme i hverdagen, mens æ hadde mitt livs opplevelse Det e nok verre førr de heime, som sett og venta, og de ikje veit når man kommer heim.
  Fikk 3 minutta Skype med Helene på en fjelltopp i Bodø, det va sterkt. "

 

 • Nå reiser du som foredragsholder – hva er budskapet ditt?
  "Budskapet e ganske stort og bredt. Kort beskrevet snakka æ om kordan man ska tenk positivt og bruk mestringsfølelsen i det man får til, for og strekk sæ etter målan sine. Samtidig tar æ opp viktigheta av å tørr å jakt drømman sine. Alle har drømma, men alt for få tørr å hopp ut av den trygge komfortsona og faktisk følg de.
  Alt detta settes i sammenheng med mitt liv, kor æ tar tilhøreran med på en reise fra ei ungdomstid med mye mobbing pga min Tourettes, fram til der æ står i dag som foredragsholder, forfatter og 71°-Nord deltaker"

 

 • Du har gått to år på Høgtun – hvorfor det?
  "Æ visste ikje heilt ka æ gikk tell når æ starta på Høgtun. Æ søkte fordi æ ville sykle et år, så fant æ da det som da heite Puls. Søkte bare på Høgtun, og hadd egentlig glemt av at æ hadde søkt når æ fikk beskjed om at æ hadde fått plass.
  Æ e så glad for at æ tok det valget om å gå, for det e de to åran i mitt liv som har betydd aller mest for mæ. 2.året gikk æ som stipendiat på Catch Nature. Her fikk æ lær mæ å lag mat på bål, og rett og slett kordan man sku nyt livet. Hadde samtidig en del ansvar som stipendiat, nåkka æ virkelig har tatt med mæ videre i livet. På andre året møtte æ også samboeren min, som æ fremdeles e sammen med.
  Kort fortalt: Hadde æ ikke hatt to år på Høgtun hadde æ gått glipp av ufattelig mykje!"

 

 • Hva var det beste med Høgtun?
  "Det e vanskelig å plukk ut det beste med Høgtun, førr det e så utrulig mykje bra. Samholdet må nevnes. Og bare stemninga med å vær der, og bo på internat sammen med 100 andre menneska. Vanskelig å beskrive folkehøgskole førr nån som ikje veit ka det dreia sæ om. Det må bære prøves rett og slett!"

 

 • Fikk du bruk for noe av det du lærte på Høgtun i 71 ° nord?
  "Fikk god bruk for villmarkskunnskapan æ lærte på Catch. Tenne bål med tennstål og tilberede rype blant anna, når vi gikk to døgn uten mat og oppakning. Lært veldig mye om samspill med andre menneska , som æ absolutt fekk bruk for når man lev så tett på menneska som man gjør i 71 ° Nord. Lærte også at mår man e på tur, så e ingen bedre enn det svakeste ledd. "

 

 • Vil du anbefale Høgtun? Hvorfor?
  "Hvis du vil ha ett år du aldri glømm, så e et år på Høgtun det du skal gå for. Du får opplevelsa førr livet, venna før livet og ellers mye erfaring du kan ta med deg videre. Du sitt igjen med så enorme inntrykk at du savna det i lang tid etterpå.  Har du berre små tanka om at du vil gjer nokka anna et år, så må du bare hiv dæ rundt å søke. Det kan bli det viktigste valget du har gjort i ditt liv."