På Nordvestlandet folkehøgskole får du servert alle måltider hver dag. Matsal og kjøkken ligger i hovedbygget, såkalt gamlebygget. Nytt storkjøkken stod ferdig august 2013, og matsalen er et staselig rom med nydelig utsikt over fjorden. Kjøkkenpersonalet serverer god og variert kost, og til middag er det alt fra lokal tradisjonsmat til nyere retter inspirert fra utlandet. Mye av maten er hjemmebakt, som knekkebrød og sjokoladekake. Det serveres frukt hver dag og søndager bys det på dessert til søndagsmiddagen.

Typisik meny:

Frokost:

  • Brød med godt utvalg av forskjellig pålegg, havregrynsgrøt og kornblandinger, frukt og grønt, melk og juice.

 

Middag:

  • Er variert norsk husmannskost. Kjøtt, kylling og fisk varieres med tilbehør som salat, grønsaker, pasta, ris og potet. Vi har gjerne en dag med vegetar og vi utnytter rester godt for å redusere matsvinn.

 

Kveldsmat:

  • Brød med godt utvalg av forskjellig pålegg, kornblandinger, grønt og melk.

 

Lørdag er det stort sett risengrynsgrøt på dagen og taco, pizza og lignende om kvelden.

Søndag serverer vi alltid dessert etter middag og på kveden er det kos med kaker og kaffe/te .

 

Diett , allergier, intoleranse, vegetarmat:
Vi forsøker å imøtekomme ulike behov og tilpasser mat for ulike allergier og intoleranser. Cøliakidiett vil koste 7000,-kr ekstra pr.skoleår. For diett som vegetar, vegansk og laktosefri vil det ikke tilløpe ekstra kostnader. Har du andre diettbehov kan det komme ekstrakostnader, ta kontakt med skolen om du har spørsmål vedrørende dette. Skolen må få beskjed før du kommer slik at vi har mat til deg når du kommer.