Velkommen til Nordvestlandet folkehøgskole!

Nordvestlandet folkehøgskole (tidligere Høgtun folkehøgskole) ligger naturskjønt plassert i den idylliske og aktive bygda Torvikbukt på Nordmøre. Her er det utsikt til både fjord og flotte fjell. Butikk, idrettshall, idretts-stadion og båthavn ligger i kort gangavstand fra skolen. Det er kort veg til byene Molde og Kristiansund, som begge har flyplass.

Nordvestlandet folkehøgskole har en stolt og tradisjonsrik skolehistorie, som strekker seg tilbake til 1917. Det ærverdige hovedbygget er fra 1923, og er den største trebygningen på Nordmøre. Skolen har fem internat, og sammen med plener og tuntrær, danner de ulike byggene et kompakt og koselig skoletun. Elevene bor på dobbelt- eller enkeltrom, og skolen har flere felles oppholdsrom og gode fasiliteter.

Internatet er en god arena for å danne nye vennskap, og å bo på internat oppleves for de fleste som veldig kjekt og lærerikt.

Godt miljø

Nordvestlandet folkehøgskole er kjent for sitt gode miljø. Avstanden til bylivet er med på å skape et aktivt, kreativt og inkluderende skolemiljø. Skolen ønsker å motivere og utfordre elevene til en sunn og rusfri livsstil. Vi ønsker å bygge og bevare et trygt og samlende elevmiljø, fritt for alkohol og rus.

Nordvestlandet FHS ønsker å være en skole for alle og har botreningslinje for elever med ekstra utfordringer i hverdagen. Skolen har en internasjonal linje med elever fra mange ulike land, dette bidrar til et mangfoldig skolemiljø. Skolen har et dyktig personale med stort personlig engasjement.

Les mer om "Livet på Nordvestlandet folkehøgskole".

Faglig tilbud

Skolen har et solid faglig tilbud innen kreative fag, idrett og friluftsliv. Vi har kompetente og erfarne lærere som vil jobbe for at du skal få mest mulig ut av ditt år på folkehøgskole - faglig, personlig og sosialt.

På skolen har du hovedline på onsdag, torsdag og fredag. Ta en titt på de ulike linjene.

I tillegg til hovedlinjer har du også valgfag på mandag og tirsdag.

En skole for livet

Folkehøgskole er en skole for livet. Et folkehøgskoleår varer i 185 hektiske dager. Personlig vekst og masse opplevelser står sentralt i det vi formidler til våre elever. Fagene og samtalene (dialogene) er noen av de redskaper vi bruker for å nå disse målene. Folkehøgskolen er eksamensfri og ikke bundet til noe pensum. Du selv står i sentrum!

Kristen skole betyr at den bygger på de kristne grunnverdiene, noe som vi ønsker skal prege hele skolen. I det daglige vil du merke det på morgensamlingene og i noen av timene vi kaller "tema". Morgensamlingene har som oftest kristent innhold. De andre kristne møtene og aktivitetene kan du selv velge om du vil være med på. De er som regel på kveldstid.
Vi ønsker at skolen skal være et hjem for deg, med et positivt, trygt og varmt miljø!

Fakta

Antall elevplasser: Ca 100
Aldersgrense: 18 år
Gjennomsnittsalder: 20 år
Antall lærere: 10
Rektor: Bjarte Grøteide
3 eiere:
Normisjon
Misjonssambandet
Indremisjonsforbundet
Grunnlagt: 1917

Organisasjonsnr: 971574259