Fritiden

Når skoledagen er over starter internatlivet, og det er et spennende liv. Ettersom Nordvestlandet folkehøgskole ikke ligger i en by, er det mye liv og aktivitet PÅ skolen! Dette skaper et godt miljø, og skolen er kjent for et godt og inkluderende elevmiljø.

På internatet er det sosialt og gøy å bo sammen med nesten 100 andre elever, er det svært selvutviklende å være en del av et så tett fellesskap. Her er det stor aktivitet på ettermiddager, kvelder og helg. Ofte spilles det volleyball, fotball eller badminton. Biljardbordet og pianoene er i flittig bruk. Badeklubben “Hakkende tann” tar 3 bad i sjøen i måneden – uansett temperatur! Strikkeklubben “Strikkende pinne” møtes hver uke i dagligstua for skravling, hekling, strikking og noe knask. Lær deg å gå på slakkline, bake noe godt på elevstua eller spille brettspill til langt på natt – det er livet på Nordvestlandet FHS. Du med dine interesser, din personlighet og dine egenskaper er med på å prege dette livet.

Det er ofte ulike arrangement på kveldstid. Sangkvelder, kino, café, turneringer, samtalegrupper, spillekvelder, aerobic og mye mer. Søndagskveldene arrangeres “Kvilepuls”. Dette er møter hvor en kan være litt rolig, lytte til musikk og en av lærerne holder en andakt. Arrangementene på kveldstid er frivillige, med unntak av helgas elevkveld – men den vil man ikke gå glipp av! Elevkveldene er ofte ukas høydepunkt, arrangert av elevene selv, og her får man muligheten til å bruke sine kreative og teateriske evner.

Fasiliteter

Vi har svært gode fasiliteter for trening, idrett og friluftsliv på Nordvestlandet folkehøgskole. I tillegg er det veldig gode muligheter på skolebygget for formingsaktivitet og musikk. Rundt om på byggene har vi har gode felles oppholdsrom og stuer.

IMG_4466-1024x768

Treningssenter

Torvikbukt Trim- og Treningsstudio (3T) ligger på skolen og består av fire avdelinger som rommer profesjonelle treningsfasiliteter både for kondisjon- og styrketrening. Tredemøller, romaskin, trimsykler, stepmaskiner, sykkelruller, stakemaskin, en mengde styrkeapparater og egen frivektavdeling. Spinning- og løperom har projector og lerret. Elevene benytter fasilitetene gratis til alle tider.

Gymsal

Vår egen gymsal er så romslig at den nesten kan kalles for en hall. Med god takhøyde er salen perfekt for volleyball. Gymsalen er mye brukt i fritida, både til ulike ballspill, aerobic og mye annet. Gymsalen er godt utstyrt.

Gjemneshallen

Gjemneshallen er en kommunal idrettshall som ligger 400m fra skolen. Denne benyttes både til undervisning og av noen på fritiden. Dette er en håndballhall i full størrelse som vi på skolen bruker en god del. Idrettsklassen bruker den bl.a til innebandy på stor bane m/keeper, badminton, fotball og håndball. I hallen er det også en ny, stor, moderne klatrevegg, som skolen bruker mye. Klatreveggen er åpen for medlemmer (medlemskap: 100,-) en kveld i uka. Bygget har også en innendørs skytebane.

Sandvolleyballbaner

Høst og vår er sandvolleyball en populær aktivitet på Nordvestlandet folkehøgskole. Skolen har en meget flott arena som ligger lunt og skjerma til på tunet. Like ved Gjemneshallen, et steinkast fra skolen, ligger også to nye flotte sandvolleyballbaner som er flittig brukt av elevene i skoletiden og på fritiden.

Frisbeegolfbane

Det er en flott 18 hulls disc golf bane i bygda og flere av hullene er på skolens område. Med andre ord er det bare å bevege seg ut av døra på skolen og begynne å spille. Skolen har discer til utlån om du ikke har med egne. Om man har lyst til å konkurrere kan man være med på "ukesgolf" som arrangeres en dag i uka.

PXL_20230913_122024388

Øra stadion

600 meter fra skolen finner vi fotball- og friidrett-stadion. Fotballbanen har naturgress, og banen er mye i bruk både i undervisning og i fritida. Friidrettsbanen har grusdekke. Stadion ligger innbydende og idyllisk til like ved sjø og badeplass, og ofte er det deilig med en dukkert etter en svett treningsøkt.

Ballbinge

Like ved skolen er det også en ballbinge med kunstgress som elevene ofte bruker på fritida.

Sjøaktivitet

Fjorden ligger fristende til for enten fiske, sjøsport eller friluftsopplevelser. Skolen har både båter, fiskeutstyr, kajakker og seilbrett som elevene kan bruke etter avtale.

Trimturer

Nordvestlandet folkehøgskole ligger i ei lita bygd med mange fine muligheter for rusleturer eller trening utendørs. Mange grusveier og stier kan brukes til løping, sykling, riding osv. Nordvestlandet FHS er også omkranset av fjell. Vil du ta en fjelltur en ettermiddag, kan du starte fra tunet og nå til topper på 600-1000 moh innen et par timer til fots.

Kreativitet

Skolen har mange og romslige formingsrom: treverksted, sømsal, keramikkrom/smie, og tegne- og malerom. I tillegg til å være undervisningsrom, kan noen av avdelingene også nyttes på kveldstid.

Musikk

På skolen har vi mange instrumenter og gode muligheter for å øve på og fremføre musikk. Flere piano, gitarer, basser og trommesett er tilgjengelige. Vi har også eget studio som kan brukes til å produsere egen musikk.

Kaféen

Det blir ofte på fradagene arrangert cafe i dagligstuen. Der kan det være lagt opp til ting som temakveld, quiz eller åpen scene og det blir gjerne servert litt å bite i. Kanskje har du ting du vil arrangere? Dette er stedet for å sette egne ideer ut i live.

Kino

Elevene driver egen kino. Kinorommet har filmprosjektor, god lyd og ekte kinostoler. Det blir satt opp filmvisninger flere ganger i uka.

Dagligstua

Mange sofagrupper. Flott for kosekvelder med sang, samtaler, spill, leik og anna moro.