Nordvestlandet folkehøgskole har fire internat. De ligger alle nært inn mot et trivelig tun. Det er kort vei fra elevrommene til matsal, klasserom, gymsal og andre aktivitets- og oppholdssteder.
Alle internatene har ei fløystue som er et felles oppholdsrom, og har enkle kjøkken som elevene kan lage seg mat på. Det er både jenterom og gutterom på alle internatene.

I hovedbygningen finner vi to internat. Vi kaller internatet i den ærverdige trebygningen for "Gamlebygget" og internatet i den nyere delen av hovedbygningen for "Murbygget". Dette er begge vanlig standard. På oversiden av tunet ligger Øvretun. Dette ble totalrenovert i 2021, og dette kaller vi vanlig standard plus. Dette er alle trivelige internat med grei standard. Internat på disse internata har vask på rommet og bad på gangen som deles med andre. Til venstre på bildet ser vi Blekkhuset. Dette kaller vi høy standard. Her har alle rom egen inngang fra utsiden og egne bad.

DSC07406-Pano

Vanlig standard – Gamlebygget

Dette internatet ligger i den gamle ærverdige hovedbygningen fra 1923. Her er det 11 dobbeltrom. Det er ei stor nyrenovert stue på Gamlebygget. Dusjer og WC er felles på gangen. Rom her er inkludert i prisen for kost og losji.

Vanlig standard – Murbygget

Murbygget er internatet med den fineste utsikten. Stua ligger høgt oppe, og du har derfra flott utsikt over hele Torvikbukt. Her er ni dobbeltrom og et par enkeltrom. Dusjer og toalett er det på gangen. Det er og kjøkken og stue på denne fløya. Rom her er inkludert i prisen for kost og losji.

Vanlig standard plus – Øvretun

Øvretun ligger fint til ovenfor tunet med god oversikt over skoleplassen. Hele bygget ble totalrenovert i 2021. Dusj og WC er på gangen. Sentralt finner vi en stor stue med flott kjøkken som alle rommene har tilgang til. Det er også et par mindre stuer rundt omkring. Internatet har 17 dobbeltrom og 8 enerom. Ønsker du rom her koster det 2000,- ekstra for hele året. (1000,- ekstra om du går et halvt år).

Høy standard - Blekkhuset

Dette internatet sto ferdig høsten 2005. Her er det høy standard med dusj og WC på alle rom. Alle rommene er ca 23 kvm store, og de er formet som en hestesko med bad i midten. Dette er en løsning som elevene er veldig fornøyd med siden alle får sin egen “avdeling” samtidig som de unngår å måtte bo på enerom.
Totalt er det 16 dobbeltrom i dette nye internatet fordelt på to etasjer. Hver etasje har også ei ganske stor stue. Ønsker du rom her koster det 7000,- ekstra for hele året. (3500,- ekstra om du går halvårskurs).

Enerom

Du kan spørre om å få enerom dersom du ønsker det. Enerom koster 9000,- ekstra for hele året. (4500,- om du går halvt år). Enerom har bad på gangen og vil være i hovedbygningen eller på Øvretun.

Dagligstua på Gamlebygget (DS)

Dette er ei større stue og et samlingspunkt for elevene. Stua vil normalt alltid være åpen 24/7, og er 2 etasjer unna internat. Om noen har en god samtale og ønsker å fortsette samtalen etter klokka 2300 er dette plassen. (i motsetning til stuene på internatene der du kan holde andre elever våkne...). Her er også scene med flygel og litt instrumenter, og her arrangeres Hvilepuls på søndager og andre aktiviteter.