Kondis

Her får du strukturert kondisjonstrening med tett oppfølging av kompetent trener! Sunn livsstil og utvikling i fokus. Treningsleir i sydlige strøk med mulighet for å konkurrere i utlandet!

Hovedaktivitetene på linja er kondisjonstrening innenfor sykling, løping og langrenn. Typiske økter er intervalltrening eller langturer, men også styrketrening eller alternativ trening og beslektede aktiviteteter som for eksempel fjellturer eller tester. Du vil få særlig anledning til å dyrke og utvikle dine ferdigheter og kvaliteter innenfor dine favorittaktiviteter, men vil også utfordres og presenteres for aktiviteter du kanskje aldri har prøvd før.

Treningsuka

En standard treningsuke vil inneholde et balansert utvalg av relevante økter for deg som ønsker å utvikle deg innenfor en eller flere ulike kondisjonsidretter. Lærer vil hjelpe deg til å nå dine målsettinger og til å utvikle deg som syklist, løper, langrennsløper eller kanskje triatlet ved hjelp av et faglig kvalitetssikret treningsprogram.

Det vil også være fokus på treningsteori og på hvordan ulike treningsformer og kosthold påvirker dine forutsetninger for utvikling, framgang og sunn livsstil. De dagene du ikke har linjefag (for eksempel helg og ferier) vil lærer hjelpe deg med treningsprogram.

Treningsleir Kypros

I mars/april drar vi på en studietur til Kypros. Her vil vi delta på et 3 dagers sykkelritt og gjennomføre en herlig treningsleir i varmt klima. Denne turen varer ca 10 dager og vil i tillegg til rittet inneholde treningsøkter i sykling, løping, styrke og svømming. Vi skal delta på Granfondo Kypros som er et morsomt ritt, tilrettelagt for både nybegynnere og eliteutøvere. Les mer om rittet her. Det blir også stort fokus på det sosiale og trivsel og på å oppleve og lære kjekke ting sammen som gruppe. Gled deg!

Dette vil du lære:

 • Grunnleggende fysiologi og anatomi
 • Planlegging og gjennomføring av trening
 • Nye idretter/aktiviteter
 • Relevant opplæring i kosthold og ernæring
 • Å ta utfordringer for å utvikle deg selv

Høydepunkt i skoleåret:

 • Sykkelritt/ treningsleir på Kypros i mars/april
 • Tour de Møre (Sykkelopplevelser i vakker natur)
 • Birken på ski
 • Fjelløpet Torvikbukt 6 topper
 • Klatring/Via Ferrata
 • Romsdalseggen
 • Hytteturer

Linjepris

Linjepris er 34.000,-
Prisen inkluderer alle turer, aktiviterer og treningsleir på Kypros med linja.

For å få en total oversikt over hva året på Nordvestlandet folkehøgskole vil koste kan du besøke vår økonomiside.

Knut A med Sykkelhjelm

Linjelærer: Knut Anders Fostervold

er utdannet Topptrener fra Olympiatoppen og har trent både eliteutøvere og mosjonister i kondisjonsidretter. Han har også vært fysisk trener i Molde FKs A-Lag og Molde HKs eliteserielag.
Han har 9 NM medaljer i landeveissykling og har hatt 3 Norgesrekorder i temposykling. Også drevet litt med triatlon og ble blant annet nr 6 i Norseman 2011. Liker også både langrenn og løping og har deltatt i diverse mosjonsløp og renn. 450 kamper for Molde FKs eliteserielag i fotball før han ble fotballinvalid og begynte med landeveissykling.

 +47 90 04 06 02        knutanders@nordvestlandet.no

Hovedlinja på Nordvestlandet folkehøgskole går over tre dager. I tillegg kan du velge valgfag for de resterende to dagene. Les mer om valgfag her.

Friluftsliv på Nordvestlandet folkehøgskole

Det finnes mange friluftslinjer på folkehøgskolene rundtomkring i landet, så hvorfor skal du velge en friluftslivslinje på akkurat Nordvestlandet folkehøgskole?

I tillegg til fantastiske lærere og personale, har vi virkelig trukket vinnerloddet når det gjelder beliggenhet og natur. Nordvestlandet folkehøgskole holder til på Nordvestlandet med fantastiske omgivelser for idrett og friluftsliv. Mange av fjellene i nærheten av skolen strekker seg 1500–1900 meter rett opp fra havet, og gir perfekte forhold for toppturer til fots og på ski. 1600 høydemeter nedkjøring er ikke uvanlig.

Skolen ligger ved sjøen, og det er fine forhold for vannsport og vindsurfing like ved. Båt og kajakker står til disposisjon til enhver tid. I nærheten finner vi Hoddevika og Stad med fantastisk fine forhold for bølgesurfing. I tillegg er det kort vei til gode skianlegg som Oppdal med Norges største skiareal, Bjorli med Norges lengste skisesong, Tusten skisenter i Molde, og litt lenger sør finner vi Stranda skisenter med fantastiske offpiste- muligheter.

Synes du det er vanskelig å velge friluftslivlinje kan du lese innlegget hvilken friluftslivs-linje er rett for deg.