Kondis

Ordene terskeltrening og høy puls får deg til å smile!
Er dette deg må du lese videre! Dette er linja for både deg som driver med, eller har drevet med, en eller flere kondisjonsidretter eller deg som bare elsker kondisjonstrening og fysiske utfordringer.

Hovedaktivitetene på linja er kondisjonsøkter innenfor sykling, langrenn, løping eller triathlon. Terskeløkter, sprintøkter, maxøkter og rolige langturer i herlig blanding. Det vil også være faste økter med styrke- og spensttrening i ulike former. Du vil særlig få tid til å dyrke din idrett eller idretter, men vil også få prøve deg på aktiviteter du kanskje ikke har prøvd.
I tillegg vil vi også legge inn noen andre aktiviteter i løpet av året som ekstra krydder.

Treningsuka

En normal uke vil være en kombinasjon av lav og høy intensitets kondisjonstrening, turer/opplevelser, tester og styrketrening. Det vil legges til rette for at du best mulig er i stand til å utvikle deg i den er de idrettene du er mest glad i. Du vil få hjelp til individuell tilpasning og tilrettelegging i forhold til dine konkrete mål.

Utfordringer i løpet av året:

 • Birken på ski
 • Kort triatlon
 • Delta på fjelløp som Romsdalseggenløpet, Torvikbukt 6 topper og/eller Molde 7 topper
 • Diverse tester og utfordringer i ulike kondisjonsidretter lokalt, der du får testet formen og utviklingen din.

Årets høydepunkt:

 • Felles treningsleir i Spania med avsluttende tur til Paris for å delta på Paris-Robaix Challenge (Mosjonsutgaven av proffløpet.) Du kan velge mellom ca 70 km-130 km og 170 km ritt. Mulighet for leie av sykkel både på treningsleir og sykkelritt.
 • Se Paris Robaix sykkelløpet for proffene dagen etter at vi skal delta på mosjonsutgaven av rittet.

Tilleggsaktiviter og opplevelser på linja:

 • Hinderløype og mudrace
 • Fjellturer i vakker og spektakulær Nordvestlandsk natur hele året.
 • Klatring Via Ferrata
 • Tour de Møre på sykkel (terreng eller landevei)
 • Treningsteori
 • Crossfit

Hovedlinja på Nordvestlandet folkehøgskole går over tre dager. I tillegg kan du velge valgfag for de resterende to dagene. Les mer om valgfag her.

Knut A med Sykkelhjelm

Linjelærer: Knut Anders Fostervold

er utdannet Topptrener fra Olympiatoppen og har trent både eliteutøvere og mosjonister i kondisjonsidretter. Han har også vært fysisk trener i Molde FKs A-Lag og Molde HKs eliteserielag.
Han har 9 NM medaljer i landeveissykling og har hatt 3 Norgesrekorder i temposykling. Også drevet litt med triatlon og ble blant annet nr 6 i Norseman 2011. Liker også både langrenn og løping og har deltatt i diverse mosjonsløp og renn. 450 kamper for Molde FKs eliteserielag i fotball før han ble fotballinvalid og begynte med landeveissykling.

 +47 90 04 06 02        knutanders@nordvestlandet.no

Linjepris

Linjepris er 32.000,-
Prisen inkluderer alle turer og aktiviterer, treningsleir og deltagelse i Paris Robaix.

For å få en total oversikt over hva året på Nordvestlandet folkehøgskole vil koste kan du besøke vår økonomiside.

Friluftsliv på Nordvestlandet folkehøgskole

Det finnes mange friluftslinjer på folkehøgskolene rundtomkring i landet, så hvorfor skal du velge en friluftslivslinje på akkurat Nordvestlandet folkehøgskole?

I tillegg til fantastiske lærere og personale, har vi virkelig trukket vinnerloddet når det gjelder beliggenhet og natur. Nordvestlandet folkehøgskole holder til på Nordvestlandet med fantastiske omgivelser for idrett og friluftsliv. Mange av fjellene i nærheten av skolen strekker seg 1500–1900 meter rett opp fra havet, og gir perfekte forhold for toppturer til fots og på ski. 1600 høydemeter nedkjøring er ikke uvanlig.

Skolen ligger ved sjøen, og det er fine forhold for vannsport og vindsurfing like ved. Båt og kajakker står til disposisjon til enhver tid. I nærheten finner vi Hoddevika og Stad med fantastisk fine forhold for bølgesurfing. I tillegg er det kort vei til gode skianlegg som Oppdal med Norges største skiareal, Bjorli med Norges lengste skisesong, Tusten skisenter i Molde, og litt lenger sør finner vi Stranda skisenter med fantastiske offpiste- muligheter.

Synes du det er vanskelig å velge friluftslivlinje kan du lese innlegget hvilken friluftslivs-linje er rett for deg.